Lystfiskeri i Odsherred
Odsherred har alt det, som hører sig til en lystfisker ferie. Varierede kyststrækninger med mange gode fiskepladser, Put and Take søer, Lammefjordskanalerne med et karpefiskeri i international klasse og ikke mindst havfiskeri med fiskekutteren Apataki som sejler ud til Sjællands Odde Rev.

Fiskepladser langs Kysterne
Kystfiskeriet i Odsherred byder på mange gode standpladser efter Havørred, Torsk og Fladfisk. I forårsmånederne er der ligeledes masser af hornfisk, som sætter ekstra kolorit på fiskeriet.

De gode standpladser efter havørred ligger som perler på en snor ved de kilometer lange Kyststrækninger i Odsherred. Landtungen "Sjællands Odde" var de første kyststrækninger i Odsherred som fik et godt omdømme af lystfiskerne. Senere fandt kom lystfiskeriet også til de gode standpladser i Sejrøbugten, hvor der fanges mange flotte Havørreder.

Fælles for alle disse gode fiskepladser er, at de er ømfindtlige for den stærke vestenvind - men her har Odsherred sine stærke sider med vand på alle 3 sider - vest, nord og øst. Når vestenvinden er for stærk, kan man drive et meget fint fiskeri i Isefjorden. Her er der særdeles gode chancer for en Havørred eller to. Her er fiskepladserne "Korshage", "Skansehage" og "Kongsøre" som er pladser, som lystfiskerne i området kender som gode standpladser for havørreder.

Sommerhuset har sin egen mappe, som anviser alle de bedste fangstpladser i Odsherred og giver også gode præcise kørevejledninger til fangstpladserne.

Havfiskeri
Hvis man gerne vil fange større torsk, er der et rigtigt godt fiskeri ved Sjællands Odde Rev.

Fra Havnebyen ved Sjællands Odde sejler fiskekutteren Apataki til revet, og skipperen på Apataki har en særdeles god næse til at finde frem til fiskene.

Her er altid torsk at fange og vi ser torsk med vægte op til 8 - 9 kg samt pæne store Sej. I nærheden af revet ligger der flere vrag, hvor der også fanges store Langer. I juli - oktober er der også et rigtigt godt Makrel fiskeri ved revet, hvor der fanges mange store Makreller.

Karpefiskeri i Lammefjorden
En særlig lystfisker specialitet i Odsherred er Karpefiskeriet i Lammefjordskanalen. En solskinsdag ved en af kanalerne er en herlig naturoplevelse, og desuden er Karperne sky stærke og stridbare. Der er mulighed for at lege Kano eller der kan fiskes ved en de mange broer eller ved digestrækningerne.

Put-and-Take
I nærheden af Højby - 3 km fra huset - ligger der Put &Take Søer, hvor der også drives et rigtigt godt fiskeri. Vi kan bl.a. nævne Tranesø, som bestemt er værd at besøge med flotte fisk i  god kondition. Bækørred og regnbueørred. Fiskekort indløses ved selvbetjening.